toppbanner_oeko-tex_Voksi_SS17

Öko-Tex® – ett självklart steg för Voksi®

För Voksi® är funktion, kvalitet och material grundvärden i all vår produktutveckling . Vi arbetar med barnet i fokus med målet att alla material ska vara säkra och fria från skadliga ämnen och kemikalier. Voksi® har sedan start arbetat med Ökotex certifierande material och  i och med lanseringen av Voksi Spring/ Summer 17 har vi tagit steget än längre och alla tre pordukter är certifierade enligt Öko-tex 100 klass 1. 

Men vad är egentligen Öko-tex och varför ska Du som förälder välja produkter som är certifierade enligt Öko-tex till ditt barn?

Först och främst: vad är Öko-tex®?

Öko-tex® är ett är en världsomspännande sammanslutning av oberoende institut för produktsäkerhet och hållbar produktion inom textilindustrin. En minst sagt krånglig mening, men märkningen Öko-tex® används för att testa och certifiera textila produkter.

I många fall ställer Öko-tex® hårdare krav än andra standardiseringar och kraven utvecklas ständigt allt eftersom att ny forskning presenteras. En Öko-tex certifiering delas in i olika klasser beroende på hur kraven ställs. Öko-tex® 100 klass 1 är idag den tuffaste certifieringsgraden för textilprodukter anpassade för barn.

Varför ska Du välja Öko-tex® certifierade produkter?

En produkt certifierad enligt Öko-tex® ger Dig som förälder en garanti att produkten inte innehåller giftiga substanser eller skadliga ämnen för Ditt barn och produkten kan användas direkt utan att tvättas. När Du som förälder väljer en produkt certifierad enligt Öko-tex® vet Du att Ditt barn är omgivet av textilier som genomgått tuffa tester. En extra trygghet helt enkelt!

Voksi® och Öko-tex®

Voksi® utvecklade och lanserade sin första åkpåse för över 30 år sedan och redan då var Öko-tex ®ett självklart val för oss. Sedan dess har alla material, textilier och fyllning varit godkända enligt certifieringen, allt för att de ska uppfylla våra hårt satta krav.  Men vi är inte nöjda där. Från och 2017 presenterar Voksi® nya produkter, helt certifierade enligt Öko-tex 100 klass 1. Den högsta av alla certifieringsgrader för textila produkter anpassade för nyfödda och små barn. Varje produkt har en egen märkning som visar att Voksi® har uppnått sitt mål, att erbjuda Dig och Ditt barn en produkt framtagen på bästa möjliga sätt i material godkända enligt såväl Voksi® som Öko-tex® högt ställda krav!

Vill du veta mer om Öko-tex? Läs mer här!